Wie bijzonder hebben baat bij pedicure?

Mensen met specifieke beroepen

Iedereen die in zijn of haar beroep veel moet staan of lopen, heeft baat bij een goede voetbehandeling en schoenadvies van de pedicure. Denk hierbij bijvoorbeeld aan winkelpersoneel, horecapersoneel, glazenwassers en de verpleegkundigen. Zij leggen jaarlijks vele kilometers meer af dan mensen met een zittend beroep. Last bij het lopen en pijnlijke voeten kunnen voor hen een belemmering zijn bij het optimaal uitvoeren van werkzaamheden.

Ouderen
Veel ouderen hebben vergroeiingen aan hun voeten waarmee het aantal klachten toeneemt. Bovendien wordt de voethuid geleidelijk aan dunner waardoor sneller beschadigingen optreden en infecties kunnen ontstaan. Zo kan bijvoorbeeld een simpele likdoorn al gevaar voor infectie opleveren als deze niet tijdig wordt behandeld.

Door pijnlijke voetaandoeningen kunnen de zelfstandigheid en mobiliteit ernstig in gevaar komen en kan het gevoel van welzijn afnemen. Voetproblemen bij ouderen moeten dus tijdig – of nog beter preventief – worden onderkend en behandeld, zodat lopen plezierig blijft.

Patiënten met Diabetes of Reuma
Diabetes patiënten hebben vaker last van gevoelloosheid in de voeten waardoor de patiënt voetproblemen zelf minder snel en tijdig onderkent.
Bovendien genezen eventuele infecties bij Diabetespatiënten minder snel. Met een periodieke (preventieve) behandeling kun je voetproblemen tijdig voorkomen.

Reumapatiënten hebben als gevolg van de chronische gewrichtsontstekingen last van vergroeiingen in de voeten. Dit geeft extra wrijving waardoor versneld eelt en likdoorns ontstaan. Bovendien is bij Reumapatiënten de voet gevoeliger dan normaal en kun je er geen onnodige extra pijn meer bij hebben. Ook hier kun je voetproblemen met een periodieke (preventieve) behandeling voor zijn.

Een pedicurebehandeling voor Diabetes- en Reumapatiënten wordt door vrijwel alle zorgverzekeraars geheel vergoed.

Sporters
Sporters lopen en bewegen bovengemiddeld waardoor de voeten bovengemiddeld worden belast. Met een periodiek en preventieve behandeling kun je
voetproblemen tijdig onderkennen of voorkomen en zonder ‘blessure time out’ door blijven sporten.

Wist u dat?

  • Ik werk met Akileine producten
  • U kunt bij mij ook een cadeaubon kopen

Adres & Telefoon

Koen van Oosterwijklaan 36
1181 DT Amstelveen
020 66 101 97

Openingstijden

Maandag tot en met donderdag van 8.30 uur tot 17.30 uur. Behandeling uitsluitend op afspraak.